Home        Contact        Links        Forum
 

Jaarthema 2014-2015: Casa klj


Casa klj

Het lokaal, een veel besproken onderwerp bij verschillende KLJ-afdelingen. Het is te klein, te rommelig, niet in orde… Het betekent vaak een bron van zorgen voor de leiding.

Maar tegelijk is het ook het centrum van activiteit. Er wordt hard gewerkt om van het KLJ-lokaal een thuis te maken. De leiding pimpt, versiert en verft zolang tot het helemaal uniek is. Leden komen en gaan met een lach, brengen leven in huis en genieten van die eigen plek. Iedereen is er welkom en iedereen voelt er zich goed.

Ons Lokaal, onze vrijheid

Een eigen lokaal brengt grote verantwoordelijkheid mee, maar is tegelijk onmisbaar voor een goede werking. Het belang van ruimte voor onze afdelingen wordt vaak onderschat, zowel binnen als buiten KLJ. Een lokaal moet gewaardeerd worden door het dorp, herkenbaar zijn en uitnodigend. Het is veel meer dan 4 muren en een dak. Het is een deel van de identiteit van je afdeling, waar iedereen gewoon zichzelf kan zijn. Het is een deel van je gemeenschap, waar jeugd meebouwt aan de toekomst van je dorp.

Casa KLJ

Ruimte om jong te zijn, om dingen te doen die elders niet kunnen, om jezelf te leren kennen, om te groeien tot die unieke persoon die je bent, en dat allemaal vlakbij, in een veilige omgeving. 
Dat hoort een KLJ-lokaal te zijn. Een plek voor en door KLJ, een eigen speelparadijs, een eigen casa.

Met dit jaarthema willen we het belang van een eigen lokaal onderstrepen, niet alleen voor KLJ maar voor de hele gemeenschap.

Dus maak plaats...

voor jongeren
voor dromen
voor een thuis voor KLJ’ers
voor een zekere toekomst voor KLJ
voor verantwoordelijk KLJ-eigenaars

​​​zo'n KLJ-lokaal, dat bruist van leven!​​